Top


Stora delar av 2018-års modeller slutsålda! 2019-års modeller i lager!


1061 ICROSS 1610.png

ICROSS 2019 edition

The ICROSS 1610

ICROSS® 1610 lämpar sig som smidig fiskekajak till Fiskaren/Jägaren.
Lämpliga användnings områden är:  perfekt för all typ av fiske fluga/ spinn, bäverjakt, sjöfågeljakt.    Otroligt smidig och stabil skjutplattform.

 

Vår storsäljare är ICROSS 1410. 

ICROSS 1260

ICROSS® 1260 mäter 126x88x20 uppblåst vikt 6,5 kg och levereras med funktioner anpassade för fiske, som två fästen på varje sida för applicering av paddel, svart halkskydd. En centrerad högkvalitativt bärrem. Flexibelt band för att fästa tex drybag. Fyra D-ringar för att fästa sits, (sits säljs separat). Fyra D-ringar på undersidan för att fästa bärrem.(bärrem säljs separat) D-ring fram. Flexibelt band i topp D-ringen för att säkra upp till 3 st spön.

ICROSS® 1260 levereras också med: Kraftfull dubbelverkande pump. Reparationssats.

Vikt rekommendation: 40-90 kilo | Max längd 170 cm | Volym: 202 liter | Blå

 

ICROSS 1410

ICROSS® 1410 mäter 140x95x20 uppblåst vikt 7,6 kg och levereras med funktioner anpassade för fiske, som två fästen på varje sida för applicering av paddel, svart halkskydd. En centrerad högkvalitativt bärrem. Flexibelt band för att fästa tex drybag. Fyra D-ringar för att fästa sits, (sits säljs separat). Fyra D-ringar på undersidan för att fästa bärrem.(bärrem säljs separat) D-ring fram. Flexibelt band i topp D-ringen för att säkra upp till 3 st spön.

ICROSS® 1410 levereras också med: Kraftfull dubbelverkande pump. Reparationssats.

Vikt rekommendation: 90-130 kilo | Volym: 240 liter | Nougat

ICROSS 1610 

ICROSS® 1610 mäter 160x95x20 cm. Uppblåst vikt 8,6 kg och levereras med funktioner anpassade för fiske/jakt, som två fästen på varje sida för applicering av paddel, svart halkskydd. En centrerad högkvalitativt bärrem. Flexibelt band för att fästa tex drybag. Fyra D-ringar för att fästa kajak stol. Fyra D-ringar på undersidan för att fästa bärrem.(bärrem säljs separat) D-ring fram. Flexibelt band i topp D-ringen för att säkra upp till 3 st spön.

ICROSS® 1610 levereras också med: Kraftfull dubbelverkande pump. Reparationssats. Löstagbar fena.

Vikt rekommendation: 160 kilo | Volym: 240 liter | Grön/brun

 

 
1024_dropstich.jpg

Drop stitch-tekniken har sedan långt tillbaka i tiden använts inom flygindustrin för att göra uppblåsbara flygplansvingar. Det var faktiskt så att Goodyear skapade ett uppblåsbart plan för militären på 1950-talet. Men den amerikanska militären övergav det uppblåsbara flygplans projektet (ingen ville flyga ett flygplan som kunde skjutas ner med pil och båge).

Genom att använda tiotusentals starka polyestertrådar kan man bygga uppblåsbara plana ytor som skapar hållbarhet och prestanda produkter, mobila och uppblåsbara.

Processen startar genom att sammanfoga två stycken polyesterväv duk, med tusentals fina polyester trådar. 400 nålhuvud kan användas i tillverkningen. Varje nål syr en kontinuerlig, jämnt fördelad tråd fram och tillbaka mellan de två vävnads styckena och låser ihop dessa till  en otroligt stark enhet. Dessa drop stitch symaskiner är komplicerade maskiner. När en ändring görs på avståndet mellan de två vävnaderna, kan det ta över 20 dagar att ta bort och byta ut de nödvändiga nålarna.

För att uttrycka sig enkelt - Om du gillar att fiska bekvämt i populära, offentliga pooler, då kanske inte ICROSS är ditt första val. Men om du gillar vildmark och älskar att presentera flugor för ostörda fiskar, då kommer ICROSS bli din bästa vän .
— Ted Logardt, flugfiskare, fotograf och författare. Kusmark, Sverige.