DROP STITCH MATERIAL

1024_dropstich.jpg

Drop stitch-tekniken har sedan långt tillbaka i tiden använts inom flygindustrin för att göra uppblåsbara flygplansvingar. Det var faktiskt så att Goodyear skapade ett uppblåsbart plan för militären på 1950-talet. Men den amerikanska militären övergav det uppblåsbara flygplans projektet (ingen ville flyga ett flygplan som kunde skjutas ner med pil och båge).

Genom att använda tiotusentals starka polyestertrådar kan man bygga uppblåsbara plana ytor som skapar hållbarhet och prestanda produkter, mobila och uppblåsbara.

Processen startar genom att sammanfoga två stycken polyesterväv duk, med tusentals fina polyester trådar. 400 nålhuvud kan användas i tillverkningen. Varje nål syr en kontinuerlig, jämnt fördelad tråd fram och tillbaka mellan de två vävnads styckena och låser ihop dessa till  en otroligt stark enhet. Dessa drop stitch symaskiner är komplicerade maskiner. När en ändring görs på avståndet mellan de två vävnaderna, kan det ta över 20 dagar att ta bort och byta ut de nödvändiga nålarna.

 

 
För att uttrycka sig enkelt - Om du gillar att fiska bekvämt i populära, offentliga pooler, då kanske inte ICROSS är ditt första val. Men om du gillar vildmark och älskar att presentera flugor för ostörda fiskar, då kommer ICROSS bli din bästa vän .
— Ted Logardt, flugfiskare, fotograf och författare. Kusmark, Sverige.