Top

Gäddfiske och skarvjakt!

Kanalgratisdotse skjuter skarvar på Åland, där det är lagligt att göra det. Varför dom dödar dem är inte för att dom vill, det är för att något måste göras med antalet innan det är för sent. Det är en art som inte hör hemma här, och studier visar att de äter mellan 0,5-3 kg fisk per skarv per dag. Det finns hundratusentals i området (Stockholm / Åland / Finland), Forskare har visat att skarven är en av huvudorsakerna till att öringspopulationen i Älvkarleby nästan är borta.

Vi visar upp oss på den lokala demo dagen

DSC_3702.jpg

På lördag kommer vi att visa ICROSS för första gången offentligt.

Det är den lokala demo dagen som anordnas av fantastiska Cykel och fiskecenter i vår hemstad Skellefteå, Sverige. Om du är i närheten, sväng förbi och prova en ICROSS. Inga vadare behövs. Vi kommer finnas dä r från kl. 10:00 till 14:00.

/ ICROSS-teamet

 

UPPDATERING - det här är vi på mässan. Ett stort tack till alla som besökte oss.

Vi är redo att köra igång!

DSC_3159.jpg

Vi lyckades hitta några öppna, rinnande vatten i helgen. Det var dags, för den första prototypen anlände just.

Och vet du vad, det fungerade som en dans. Hög flytande. Lätt att manövrera och passar perfekt att bära under armen (om du inte vill bära den som en ryggsäck). Detta handlar om hur vi, i början av laxsäsongen 2016, ville ha en produkt som transporterade oss över älven. Fantastisk känsla :)

 Håll dig uppdaterad, för den 1 april 2017 börjar vi ta förbeställningar av Icross 1260 och 1410.

/ ICROSS-teamet

 

Ny Prototyp

I slutet av oktober var en annan prototyp klar att testas. Vi är till 100 procent övertygade om att produkten kommer att förändra spelreglerna, som vi fiskar och känner det.

Men allt måste vara perfekt. Det måste vara 100 procent för flugfiske. Varenda detalj är viktig, och avgörande. Denna ICROSS fyllde inte måttet helt. Så vi går tillbaka till ritbordet.

/ ICROSS-teamet

 

Provar den första prototypen

Den 21 juni 2016 provade vi den första prototypen av ICROSS. Eller, för att vara ärlig, vi hade med oss en märklig produkt i bakluckan på bilen.

Ett embryo av ICROSS gjorde jobbet och vi fick oss en vacker 100 centimeters lax, i en lax pool vi hade fantiserat om i åratal. Ja, vi vet att det är svårt att se både fisk och fiskare, men det beror på att vi bara hade en prototyp och fotografen var kvar på andra sidan. Men en sak ska du veta. Den här prototypen var inte bra, inte enkel, och inte det minsta säker. Men när det gäller att komma sig till en ofiskad pool så var den absolut briljant.

/ ICROSS-teamet